joi, 7 iunie 2012

Documentare episodul 3

Cazul Coca-Cola


   Doi regizori German Gutierrez şi Carmen Garcia, împreună cu avocaţii Daniel Kovalik şi Terry Collingsworth şi activistul pentru drepturile omului Ray Rogers, încearcă să tragă la răspundere compania multinaţională Coca-Cola pentru acţiuni de intimidare, acuzând imperiul Coca-Cola că a ordonat răpirea, torturarea şi uciderea unor lideri sindicali ce luptau pentru îmbunătăţirea condiţiilor de muncă din Guatemala, Columbia şi Turcia.
Concernul este acuzat că a instigat la uciderea a opt lideri de sindicat şi la răpirea, torturarea şi reţinerea ilegală a sute de muncitori prin intermediul grupărilor paramilitare.

http://documentare.digitalarena.ro/cazul-coca-cola-2009/



The coconut revolution
Explicaţia documentarului aici http://en.wikipedia.org/wiki/The_Coconut_Revolution

http://topdocumentaryfilms.com/the-coconut-revolution/



Viitorul alimentaţiei (The future of food) este o investigaţie minuţioasă despre adevărurile deranjante din spatele alimentelor neetichetate şi modificate genetic care au năvălit în magazine în ultimele decenii. Filmul dă voce fermierilor care au fost afectaţi de aceste tehnologii. Implicaţiile asupra sănătăţii oamenilor, politicile guvernamentale şi globalizarea fac toate parte din multele motive pentru care opinia publică este alarmată de folosirea culturilor de plante modificate genetic şi introducerea acestora în alimentaţia noastră."

http://documentare.digitalarena.ro/viitorul-alimentatiei-2004/

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu