miercuri, 28 august 2013

Hot hot hot

Si cand zic ca e iute...

Va amintiti reteta de ardei in sos de rosii?
Ei bine, pornind de la ea am facut un sos cu ardei iute
Am spalat rosiile, le-am curatat si le-am dat prin masina.
Sucul l-am pus la fiert si l-am lasat asa, vreo 30 de minute, pana se ingroasa binisor.
Intre timp am adunat ardei grasi, kapia si gogosari, i-am curatat, i-am spalat, i-am taiat cubulete.
 Cand am vazut ca sucul de rosii se ingroasa, am adaugat ulei, zahar si sare dupa gust si dupa cateva minute, am adaugat ardeii.
I-am lasat la foc domol.
Si acum partea cea mai grea:
Am luat cativa ardei iuti din gradina, m-am inarmat cu manusi si i-am curatat de seminte si nervuri.
I-am maruntit si i-am aruncat si pe ei in oala.
Inca ma cutremur din cauza prostiei facute de mine anul trecut, cand am crezut ca eu sunt mai breaza decat ardeii iuti (aia mici, gen cireasa) si le pot lua samanta si fara manusi. Mare greseala, nu faceti ca mine, ori veti sta cu mainile si nasul in gheata si creme diverse si degeaba
Dupa cateva minute bune, cand am vazut ca s-au inmuiat ardeii, am bagat blenderul de mana in oala si am mixat bine, pana s-au maruntit. 
Dupa aceea, am strecurat sosul intr-o oala curata si l-am pus din nou pe foc pentru cateva minute, timp in care am curatat o capatana de usturoi.
Am maruntit usturoiul, am pus otet in sos, dupa gust, am stins focul si am adaugat si usturoiul.
Intre timp am sterilizat borcanasele, le-am umplut cu sos, le-am capacit si le-am pus la sterilizat.
Mmm, la iarna cand o sa fie frig, un borcanas langa o friptura...

6 comentarii:

  1. Buna,suna bine reteta sper sa am putin timp sa o experimentez si eu Pupici Silvia.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. E buna, e facuta de tine, fara E-uri
      Iar iutimea o poti ajusta in functie de dorinte :)

      Ștergere
  2. Apoi daca e iute, numa bun tre' sa fie :)

    RăspundețiȘtergere
  3. Te joci, te joci, dupa cum vad! Faci orice numai sa tii vara-n loc! Sau macar in borcane! Bine te-am regasit, sper sanatoasa si voioasa! Si multum pentru retete!

    RăspundețiȘtergere